Ställ en fråga!

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi snarast möjligt.

ÅREN I

Grundskolan

Ditt barn kanske ska börja sin första termin i grundskolan – eller ska byta från en annan skola? Här kan du läsa om vad vi fokuserar på under de olika årskurserna.

ÅK F-3  ÅK 4-6  ÅK 7-9

F – 3

Liten är störst

Nu är det dags för eleverna att få verktygen som hjälper dem planera och ta ansvar för sitt lärande. Målet är att eleverna ska nå så långt som möjligt i både sin kunskapsutveckling och sin personliga utveckling.

Lär känna möjligheterna

Under åren F–3 hinner mycket hända. Från att komma in i hur det känns att gå i skolan till många nya vänner och nya intressen. Fokus under den första tiden ligger på att lära känna de material och möjligheter som barnen får tillgång till hos oss.

Bekväma i lärandet

Tillsammans med våra pedagoger kommer barnen att få utforska olika ämnen både i grupp och enskilt. Från att bli bekväma i läsande, skrivande och matematik – till att börja lära sig engelska i årskurs 2.

Målet är att eleverna ska nå så långt som möjligt i sin personliga utveckling

4 – 6

Där du hittar svaren

I årskurs 4–6 finns det både utrymme för fördjupning och att utforska nya ämnen. Vi lär känna nya språk, nya platser och nya sätt att bemöta utmaningar i klassrummet.

Det lekfulla

Samtidigt som eleverna får chans att fördjupa sig i både bekanta och nya ämnen så har lekfullheten en naturlig del i undervisningen. Vi skapar en bra balans mellan enskilt arbete och gruppuppgifter som inspirerar kreativt tänkande i klassrummet.

nya valmöjligheter

Från årskurs 6 har eleverna möjlighet att för första gången välja mellan de fem profiler som finns på skolan.  Läs mer om de olika profilerna!

Vi skapar en bra balans mellan enskilt arbete och gruppuppgifter

7 – 9

Möjligheterna är många

För väldigt många handlar de här åren om vad som kommer efter 9:an. Var vill jag gå i gymnasiet? Vilken inriktning ska jag välja – och hur svårt är det att komma in.  

Hjälp på traven

I processen vill vi vara ett så stort stöd för eleverna som möjligt. För att de ska kunna känna sig trygga under sina sista år i grundskolan. Alla ska få det stöd och den vägledning de behöver. 

Testa olika profiler

Under varje år mellan 6–9 har eleverna möjlighet att utforska nya profiler, bland de fem som finns tillgängliga på skolan. Läs mer om de olika profilerna!

NYHETER

Följ det senaste

Bland våra nyheter hittar du de senaste uppdateringarna från oss. Träffa vår personal, läs om aktuella projekt och håll dig uppdaterad om vad som händer på skolan!