Ställ en fråga!

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi snarast möjligt.

SKA DU BÖRJA HÖGSTADIET?

Gottskär Grundskola är en liten skola – med oändligt många möjligheter. Med en klass per årskurs skapas en trygg och familjär stämning som kan vara extra skön just i högstadiet. Upptäck mer om hur det är att gå på vår skola här!

DEN LILLA SKOLAN MED DE STORA MÖJLIGHETERNA.

På Gottskär Grundskola är kunskap, kreativitet och trygghet våra grundpelare. Här får varje elev möjlighet att utvecklas, växa och uppnå sina drömmar. När de väljer en av våra fem profiler får de möjligheten att fördjupa sig i ett nytt intresse, samtidigt som det ger en bra grund inför framtida studier. De får helt enkelt mer tid till att hitta sin grej!

BÖRJA HOS OSS!

UPPTÄCK VÅRA PROFILER

Från årskurs 6 får alla elever på Gottskär Grundskola välja en av fem profiler – boll, hemkunskap, musik, segling och engelska – vilken profil väljer du? Med profilerna vill vi ge eleverna chansen att fördjupa sig inom ämnen som vi har identifierat att många är intresserade av. Och utifrån de intressen och behov som finns på skolan kommer vi uppdatera vilka profiler det är som finns tillgängliga.

 

Boka träff med Carolina

Att välja skola är ett stort beslut. Därför kan du boka in en guidad tur och ett möte med vår lärare Carolina Jacobson. Hon svarar gärna på dina frågor och funderingar om Gottskär Grundskola.

TELEFON 070-970 16 01
MAIL carolina.jacobson@gottskargrundskola.se

HOS OSS FÅR ELEVERNA VARA MED
OCH PÅVERKA SIN EGEN SKOLGÅNG.

VAD TYCKER ELEVERNA?

Att välja högstadieskola är inget enkelt beslut. Vi fick en pratstund med Alida och Liam som går åttan och nian på Gottskär Grundskola för att höra vad deras bästa tips är till någon som ska börja högstadiet.

Hur kommer det sig att ni går på Gottskär Grundskola?

Vi började här i sexan. Gottskär låg nära vår förra skola, så det kändes som ett bra val, säger Liam.

Många i min klass skulle börja på Gottskär så det kändes tryggt för mig också. Sedan kom det nya elever från andra skolor också vilket bara var kul, fortsätter Alida.

Vilka profiler har ni valt?

Just nu går vi båda hemkunskap, men man får byta varje år om man vill. Jag tycker om att vara i köket och det blir varierande skoldagar så det är kul med hemkunskap! Förra året gick jag boll, det var också kul, säger Alida.

Vad är det bästa med Gottskär Grundskola?

Många andra skolor är mycket större. Det bästa här är att man kommer nära lärarna. En av mina lärare är också min studievägledare, med henne kan jag prata när jag vill, säger Liam och Alida håller med.

Vad vill ni tipsa någon som ska börja högstadiet om?

När jag började tänkte jag ”vill jag gå på en stor eller mindre skola?”.
På en mindre skola finns det mer tid. Det finns alltid någon som ser en, det känns väldigt tryggt för man är aldrig ensam, avslutar Alida.

NÄSTAN 90 % AV SKOLANS LEKTIONER UNDERVISAS AV BEHÖRIGA LÄRARE.*

*ENLIGT SKOLVERKET VAR GENOMSNITTET 64 % I FRISTÅENDE GRUNDSKOLOR 2022.

FULL KOLL PÅ VAD SOM HÄNDER

Vi har och kommer alltid lägga ett stort fokus på transparens. Du som förälder ska kunna känna dig både lugn och uppdaterad, tack vare en regelbunden kontakt med skolan. Den sker via möten på plats, systemet Schoolsoft och uppdateringar via låsta konton i sociala medier. Dessutom kan du delta under skolstyrelsens årsmöten för att följa och diskutera skolans planer framåt. På så sätt är det enkelt för dig som förälder att känna dig involverad i vad som händer på skolan.

 

HELA VÄGEN TILL GYMNASIET

Vi har många elever som går hos oss från F-klass och hela vägen fram till att de ska börja gymnasiet. Och vi är alltid lika stolta över att se hur eleverna utvecklas genom åren — och att få vara med på resan mot att hitta just sin väg framåt. När de slutar Gottskär Grundskola ska varje elev känna att de har lyckats.